Учени от Нова Зеландия и Германия са разработили алгоритми, за

...
Учени от Нова Зеландия и Германия са разработили алгоритми, за
Коментари Харесай

Учени разработиха алгоритми за прогнозиране на силни земетресения

Учени от Нова Зеландия и Германия са създали логаритми, с цел да оказват помощ за по-доброто схващане на обстоятелството, че слабите трусове, които ненадейно усилват скоростта и размера си, могат да алармират за иден мощен трус, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на ново проучване. 

Според публикация, оповестена в Seismological Research Letters, има поредици от трусове, които се случват преди множеството мощни земетресения.

Моделът за прогнозиране на трусове EEPAS (Every Earthquake a Precursor According to Scale) може да помогне да бъдат планувани идни мощни земетресения в границите на месеци до десетилетия, според от техния магнитуд, споделят откривателите от  новозеландския Институт по геоложки и нуклеарни науки и Германския проучвателен център по геонауки.

EEPAS се е показал добре в направени световни проби и има значим принос за  прогнозирането на земетресенията в Нова Зеландия, както и за новозеландския Национален модел на сеизмичната заплаха, означават учените.

" Нашата работа е от решаващо значение за напредъка в разбирането ни за това по какъв начин се натрупва сеизмична интензивност към мощно земетресение ", споделя водещият създател на публикацията Анемари Кристоферсен от новозеландския Институт по геоложки и нуклеарни науки

Тези запаси оказват помощ за вземането на по-добри решения за това къде да се строи и за определянето на целите при укрепването на съществуващата инфраструктура, с цел да стане Нова Зеландия по-устойчива на мощни трусове, добавя Кристоферсен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР