Учени от Монреалския университет в Канада установиха, че при увеличаване

...
Учени от Монреалския университет в Канада установиха, че при увеличаване
Коментари Харесай

Учени откриха полза за здравето в наднорменото тегло

Учени от Монреалския университет в Канада откриха, че при увеличение на телесното тегло се задейства обвързваният с възпаления протеин невролипин 1, който дава отговор за събаряне на непотребните килограми, заяви Лента като цитира MedicalXpress.

Това способства за така наречен метаболитно крепко затлъстяване, при което липсват затруднения за сърдечносъдовата система.

В човешкия организъм мазнините се съхраняват под формата на триглицериди и холестеринови естери в тъкани, формирани от кафези адипоцити. В взаимозависимост от погълнатите калории адипоцитите изгарят мазнините като източник на сила или ги натрупват. При прекомерното количество триглицериди и холестерин се задействат възпалителни фактори, които повреждат стените на кръвоносните съдове и нарушават функционалностите на сърдечносъдовата система.

Установено бе, че в мастните тъкани се натрупват също имунни кафези - невролипин-1-положителни макрофаги, които способстват за премахване на непотребните мазнини и преразпределянето им в организма, с цел да се предотвратят отрицателни ефексти. Експерименти с мишки демонстрираха, че преместването на макрофаги чрез трансплантация на костен мозък в организма на гризачите способства за възобновяване на контрола на кръвната захар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР