Учени от Медицинския факултет на Университета в Никозия са идентифицирали

...
Учени от Медицинския факултет на Университета в Никозия са идентифицирали
Коментари Харесай

Учени казаха, които са трите фактора за разпространението на вируса

Учени от Медицинския факултет на Университета в Никозия са разпознали главните фактори за разпространяването на ковид ната болест, съгласно Cyprus Mail.

Експертите са основали компютърен модел, който регистрира климатичните резултати посредством показателя на инфекциозната зараза. Те ползват този способ към епидемиологични данни по отношение на разпространяването на ковид а в Париж, Ню Йорк и Рио де Жанейро през лятото на 2020 година

Оказа се, че най-съществената роля за разпространяването на ковид а играят вятърът, температурата и влажността. В същото време откривателите означават, че други модерни модели за прогнозиране постоянно регистрират единствено два фактора - скоростта на предаване на патогена и скоростта на възобновяване на болните.

В умозаключение кипърските учени подчертаха, че като се вземат поради получените данни, е належащо да се преразгледат условията за обществена отдалеченост, защото съществуващите стандарти защищават от зараза единствено в условия на цялостно успокоение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР