Учени от Колумбийския университет са изработили много интересен алгоритъм. Той

...
Учени от Колумбийския университет са изработили много интересен алгоритъм. Той
Коментари Харесай

Какво е общото между месецът ни на раждане и болестите, от които страдаме

Учени от Колумбийския университет са изработили доста забавен логаритъм. Той демонстрира връзка сред месеца ни на раждане и заболяванията, от които страдаме през живота си.

Според проучването хората може доста рядко да карат тежки заболявания, а други са застрашени от един тип болести. Използвайки съответния логаритъм съгласно датата ви на раждане специалистите са разкрили връзка с 55 типа разнообразни болести.

Учените съпоставили съвсем 1700 разнообразни болести с датата на раждане на пациентите, които са се лекували в една от лечебните заведения в Ню Йорк през интервала 1985 – 2013 година

Използвайки създадения логаритъм, те анализирали базите данни и разкрили 55 болести, развиването на които е обвързвано с датата на раждане.

Съгласно данните, показани в Journal of American Medical Informatics Association, учените удостоверили съществуването на 39 връзки сред месеца на раждане и болесттите на индивида, а също намерили 16 нови асоциации, в това число 9 типа болести на сърдечно-съдовата система.

Авторите заключили, че хората, които са родени през юли и октомври, по-често от другите страдат от астма.

Развитието на синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивността са свързани с родените през ноември, а висок риск от фибрилация на предсърдието (т.нар. мъждукаща аритмия - една от най-честите аргументи за инфаркти и инсулти), сърдечна непълнота и пролапс на митралната клапа – родените през март./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР