Учени от Колумбийския университет са изработили много интересен алгоритъм. Той

...
Учени от Колумбийския университет са изработили много интересен алгоритъм. Той
Коментари Харесай

Месецът ви на раждане разкрива от каква тежка болест може да страдате

Учени от Колумбийския университет са изработили доста забавен логаритъм. Той демонстрира връзка сред месеца ни на раждане и заболяванията, от които страдаме през живота си.
Според проучването хората може доста рядко да карат тежки заболявания, а други са застрашени от един тип болести. Използвайки съответния логаритъм съгласно датата ви на раждане специалистите са разкрили връзка с 55 типа разнообразни болести.
Учените съпоставили съвсем 1700 разнообразни болести с датата на раждане на пациентите, които са се лекували в една от лечебните заведения в Ню Йорк през интервала 1985 – 2013 година
Използвайки създадения логаритъм, те анализирали базите данни и разкрили 55 болести, развиването на които е обвързвано с датата на раждане.
Съгласно данните, показани в Journal of American Medical Informatics Association, учените удостоверили съществуването на 39 връзки сред месеца на раждане и болесттите на индивида, а също намерили 16 нови асоциации, в това число 9 типа болести на сърдечно-съдовата система.
Авторите заключили, че хората, които са родени през юли и октомври, по-често от другите страдат от астма.
Развитието на синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивността са свързани с родените през ноември, а висок риск от фибрилация на предсърдието (т.нар. мъждукаща аритмия - една от най-честите аргументи за инфаркти и инсулти), сърдечна непълнота и пролапс на митралната клапа – родените през март
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР