Учени от Китайската академия на науките и от университета в

...
Учени от Китайската академия на науките и от университета в
Коментари Харесай

Китайски учени откриха 24 непознати досега коронавируси

Учени от Китайската академия на науките и от университета в Шандун са разпознали 24 непознати до момента и при прилепи. Те разгласиха резултатите от проучването си в списание " Сел ", оповестява.
Специалистите са проучвали еволюцията на вируса SARS-CoV-2 и изследвали проби от слюнка и отпадни артикули от 342 прилепа, събирани в интервала сред май 2019 година и ноември 2020 година В изследваните материали те разкрили повече от 20 генома на COVID-19 и разпознали четири ковид, сходни на SARS-CoV-2, който провокира пандемията.
 Ловци на вируси се надяват да спрат идната пандемия Ловци на вируси се надяват да спрат идната пандемия
Изследователи, екипирани с фенери и защитни костюми, се надпреварват да разплитат ноктите и крилата на прилепите, уловени в огромна мреж...
Вируси, свързани със SARS-CoV-2, не престават да циркулират измежду прилепите, изясняват китайските откриватели. Според тях прилепите са съвършен естествен контейнер за патогени, които предизвикват тежки болести при хората. " Освен при прилепите и хората, коронавирусна зараза може да провокира болест измежду домашни и диви животни като свине, наедрял рогат добитък, мишки, котки, кучета, елени и даже таралежи ", предизвестяват учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР