Учени от катедрата по молекулярна биология на БАН се включиха

...
Учени от катедрата по молекулярна биология на БАН се включиха
Коментари Харесай

Учени от БАН помагат в борбата срещу коронавируса в лаборатория на „Пирогов“

Учени от катедрата по молекулярна биология на Българска академия на науките се включиха в практическата работа против вируса в най-голямата незабавна болница „ Пирогов “.

Петима от експертите в новата лаборатория са учени микробиолози от Българска академия на науките. Така институтът за незабавна помощ ще може да покрие две смени. Ще бъдат изследвани гърлени и носни тайни, описа проф. Магдалена Лесева.
Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас Това регистрираха от Министерството на здравеопазването
За 24 часа ще се обработват по 50 проби. Оборудването е най-съвременно. Целта е да се усили потенциал за тестване у нас и за по-кратко време да се тестват повече случаи на ковид.

В страната към този момент работят над 5 спомагателни лаборатории.

Коронавирусът и България 7 са доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 от Спешната помощ Една нетрадиционна фотосесия в разгара на пандемията Д-р Александър Симидчиев: Медицинският съвет продължава да работи, само че импровизирано Българското приложение за надзор на COVID-19 ще е налично от през днешния ден COVID-19 взе още две жертви у нас в неделя Заместник-директорът на ВМА: Наистина всичко ще бъде наред Коментар на водещия: Битка с времето Белоградчишката болница остана без лекари в рецесията 9 чиновници на реда са дали позитивни проби за ковид Иван и Андрей: Концертът #ПомогниОтВкъщи е метод да подкрепим най-засегнатите от рецесията Д-р Ненков: Как се оправя ген. Мутафчийски е видно от броя на умрелите от COVID-19 Корнелия Нинова: Управляващите работят на правилото „ проба – неточност “ 522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Полицейска обсада в квартал „ Луковица “ в Пещера Правната комисия гледа на второ четене удължаването на изключителното състояние България няма да дерогира Конвенцията за отбрана на правата на индивида към този момент Предпазват ли ни текстилните маски от ковид? Лекар с COVID-19: Когато се заразих, нямаше задоволително защитни средства за медиците 31-годишен българин е умрял от ковид в Лондон Първи случай на COVID-19 във Враца, общо инфектираните у нас са 498
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 541 10 21 39 Света 1 277 224 4 362 69 568 266 461 Заразени* Нови Починали България 541 10 21 Света 1 277 224 4 362 69 568
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР