Учени от изследователската фондация Глен Даш със седалище в САЩ

...
Учени от изследователската фондация Глен Даш със седалище в САЩ
Коментари Харесай

Учени доказаха: Древноегипетските пирамиди са построени от хора

Учени от изследователската фондация " Глен Даш " със седалище в Съединени американски щати откриха, че при построяването на Хеопсовата пирамида в Гиза са позволени неточности, поради които основата й не е съвършен квадрат, заяви Лента като цитира СайънсАлърт.

Учените са на мнение, че въпреки античните египтяни да са имали огромни инженерни качества, са се объркали и по тази причина издигнатото от тях оборудване не е с идентични страни, предава Българска телеграфна агенция.

Въпреки че има научни доказателства, че пирамидите са издигнати от античните египтяни, съществуват и различни версии. Те гласят, че тези уреди са издигнати благодарение на технологии, които са налични само за развити цивилизации. Следователно идеалната геометрия на пирамидите е знак за активността на извънземни.

При опитите си да реконструират външния тип на пирамидите в Гиза, какъвто е бил преди 4500 години, учените разкрили недостатъци. След като били издигнати, пирамидите били облицовани с варовик. През 1168 година този материал бил употребен за изграждане на нови домове, откакто Кайро бил опожарен от арабите.

Били открити 84 " точки ", които съответствали на краищата на облицованата пирамида. Те били подложени на регресионен разбор, с цел да може учените да изчислят дължината на всяка страна на оборудването. Оказало се, че западната страна е с към 14 сантиметра по-дълга от източната.

По думите на учените, получените данни демонстрират, че античните египтяни са били превъзходни строители и са можели да строят пирамиди, само че са допускали неточности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР