Учени от еквадорския университет Сан Франциско де Кито в сътрудничество

...
Учени от еквадорския университет Сан Франциско де Кито в сътрудничество
Коментари Харесай

Учени кръстиха нов вид жаба на Led Zeppelin

Учени от еквадорския университет Сан Франциско де Кито в съдействие с Националния институт за биоразнообразието (INABIO) са разкрили нов тип жаби в източната част на Андите, оповестява The Guardian.

Учените считат, че новият тип, наименуван Pristimantis ledzeppelin на името на английската рок група Led Zeppelin, живее единствено в тази област. Амфибията има дребна копринена кожа на гърба и в профил, присъща скапуларна дипла и овална глава с дребна папила в носа. Крайниците приключват със сплескани дискове, отвътре на краката, кожата е жълта с черно-кафяви и медно-червени петна, предава организация Фокус.
 Паметта на Т-клетките подсигурява имунитет против COVID-19? Паметта на Т-клетките подсигурява имунитет против COVID-19?
За да се ревизира дали обещано лице е предпазено от ковид - без значение дали след възобновяване след заразяване или след имунизация...

Обитаващите сушата жаби от рода Pristimantis са извънредно разнообразна група гръбначни животни с 569 известни типа, съгласно откривателите Дейвид Брито-Сапата и Каролайн Рейес-Пуиг от INABIO. Само през последните две години в Еквадор са разказани 28 типа от този жанр, от които 14 населяват Южните Анди. Този район се отличава с многообразие от дребни гръбначни животни, които не се срещат на никое място другаде.

Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР