Учени от Бригамската и Женската болница и Медицинското училище Харвард

...
Учени от Бригамската и Женската болница и Медицинското училище Харвард
Коментари Харесай

Контролът върху кръвното удължава живота с 3 г.

Учени от Бригамската и Женската болница и Медицинското учебно заведение Харвард в Бостън намерили нов метод да се удължи живота. Според тях контролът на кръвното налягане може да удължи живота с до 3 години. Това излиза наяве от прессъобщение на EurekAlert!.
В проучването, въз основа на което се прави този извод, са взели участие 9000 души от възрастовата категория 50+ с висок риск от развиване на диабет. Доброволците по принцип били хипертоници с кръвно от 130 до 180 горна граница. 
Разделили ги на две групи. В едната лекарите се опитвали да смъкват кръвното до 120, а в другата – до 140. В продължение на три години участниците минали безвъзмездна антихипертензивна терапия за постигане до мечтаните индикатори.
Експертите пресметнали, че в случай че участниците в опита продължат антихипертензивната терапия до края на живота си, то тези, които са имали за цел да си намалят кръвното до 120 мм живачен дирек, биха могли да прибавят към продължителността на живота си от шест месеца до три години. Това умозаключение зависи и от възрастта на индивида - колкото по-рано участниците в опита започвали лечението, толкоз по-дълго живеели.
Авторите на проучването акцентират, че този разбор не регистрира евентуални опасности като повредени бъбреци и хипотония в резултат на погрешен банкет на предписаните лекарства.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР