Чуваме познатата мелодия на алармата - явно часът вече е

...
Чуваме познатата мелодия на алармата - явно часът вече е
Коментари Харесай

В магията на Honor Magic 6 Pro - как AI в телефона прави живота по-лесен и по-красив

Чуваме познатата мелодия на алармата - очевидно часът към този момент е 7. И тялом, и духом обаче сме още надалеч от ставане. Snooze-ваме един път, след това още един път, само че към този момент няма накъде - ставаме и сме гмуркаме в всекидневието.

Поглеждаме телефона, с цел да забележим с какъв брой време разполагаме, и се усмихваме предостатъчно от видяното. Не, не, времето отново ни е избягало... Усмивката е за телефона, тъй като през днешния ден е нашият ден първи с Honor Magic 6 Pro. Имаме още четири, в които да се опознаем и харесаме.

Всъщност, още от първия досег разбрахме, че с този телефон ще си паснем съвършено - и като размери, и като дизайн. 6.8-инчовият екран ни се видя изцяло задоволителен. Разбрахме и на процедура, че е по този начин, сърфирайки из обществените мрежи, до момента в който си пием кафето у дома, и по-късно - когато без проблем довършихме някои от работните задания в придвижване. Honor Magic 6 Pro бързо влезе в ритъма на деня ни. Но най-вече ни хареса, че бързо разбра тъкмо какво желаеме и че не ни губи време в непотребни дейности.
 Снимка 666880

В края на деня пък се хванахме, че успокоени от огромния потенциал на батерията (5600 mAh) не сме си и помисляли дали в близост има зарядно. Което не е някакъв каприз, а едно от базовите условия за телефон до момента. Откакто обаче го има изкуствения разсъдък, нещата радикално се трансформираха. Но пък Honor Magic 6 Pro има и по този начин настоящите към този момент AI функционалности.

Групирай това

Всичко в този телефон се случва леко и интуитивно поради Magic OS. Благодарение на AI операционната система съумя да групира и нарежда на леснодостъпно място най-използваните функционалности. Най-често отваряните ни приложения пък отидоха в независима директория - с цел да са ни постоянно на разположение.

Отново поради изкуствения разсъдък за петте дни с Honor Magic 6 Pro разбрахме, че използваме повече Instagram от TikTok, че Фейсбук несъмнено диша праха и на двете, и че в Messenger казваме/пишем едни от най-важните неща в всекидневието си. Малко се разочаровахме, когато съгласно AI излезе, че постоянно стопираме звука на входящите си позвънявания, нищо че сме поставили най-любимата си ария за рингтон.
 Снимка 666888

Разговор за персонално прилагане

И като заговорихме за позвънявания... Независимо че практиката (и AI на Honor Magic 6 Pro) демонстрира, че по-голямата част от връзката ни минава в къси писмени известия, позвъняванията към момента са значима причина да имаме телефон.

И тъй като считаме диалозите си за нещо персонално, много постоянно избираме да не стигат до ушите на хората. А Honor Magic 6 Pro знае това доста добре. Функцията AI поверителни повиквания се задейства автоматизирано, като разпознава дали сме в тиха среда, с цел да може звукът да се насочва право към ухото, а близките да не чуват нищо, колкото и да слухтят.

Портал за вълшебства и неограничени благоприятни условия

За петте дни дружно Magic Portal се трансформира в обичаната ни AI функционалност на Honor Magic 6 Pro. Казано в резюме, тя разрешава бързо, елементарно и интуитивно да търсим информация и да я споделяме сред другите приложения.

Например: получаваме адреса на ресторанта, в който сме на вечеря тази вечер - копираме в Гугъл Maps и след секунда имаме точния маршрут и ориентировъчно време на идване. Или: другарка ни праща заглавието на обичаната си книга - копираме, придърпваме до единия завършек на екрана и търсим непосредствено в Гугъл.
 Снимка 666883

Всъщност, Magic Portal подрежда по дифолт няколко приложения, с които работи - Typed note, Гугъл Search, Messanger, Maps, Фейсбук, Instagram, Viber, Gmail. Разбира се, сами може да прибавяме и още. Така, в случай че попаднем на забавен пост за идно събитие във Фейсбук, копираме, придърпваме и споделяме с приятелите, които биха показали интерес.

Нещо повече, Magic Portal ще ни помогне да се сдобием даже с роклята, която толкоз харесахме в поста на онази жена в Instagram. И е елементарно: вършим скрийншот с жестовия надзор на телефона, придърпваме и търсим с Magic Portal. След секунди знаем коя марка е роклята и какъв брой коства.
 Снимка 666886

Всичко на фокус

Освен да си търсим рокли и заведения за хранене, за петте дни дружно ползвахме камерата на Honor Magic 6 Pro като малко дете новата си играчка - доста интензивно. Снимахме с нея и наоколо, и далеко, оптичното нарастване надвиши упованията ни, както и направените при ниска осветеност фрагменти.

От огромна изгода ни беше и в офиса - вместо да снимаме всякакви документи (както обикновено), с функционалността Magic Text единствено сканирахме с камерата и извличахме всичко написано, с цел да го запазим като текст или да го пратим като имейл. Работи и на български, само че с печатен тест - с ръкописния не се получи, само че може да е поради нашия почерк.
 Снимка 666876

Разбира се, тези скучни настоятелен фрагменти не са ни от обичаните в телефона - не че с Honor Magic 6 Pro нямаме цели 512 GB вътрешна памет, само че избираме да ги запълваме с по-цветните и живи фотоси. Точно такива създавахме по-лесно от всеки път с режима AI снимка.

За петте ни дни дружно Falcon системата от три камери (180MP перископна телефото, 50МР ултра широкоъгълна и 50МР Super Dynamic Honor Falcon) беше в непрекъсната подготвеност да улови даже моментите, които окото ни изпускаше. Цветовете на фотосите ни бяха наситени и реалистични, а когато търсехме по-различен краен резултат, избирахме от филтрите по дифолт. Изкуственият разсъдък на телефона ни ги оферираше въз основата най-често употребяваните.
 Снимка 666874

Motion Sensing Capture беше функционалността, която също използвахме много постоянно. Базирана на AI и подготвена с над 8 милиона записа на изображения, тя караше Honor Magic 6 Pro самичък да взема решение по кое време тъкмо да снима, с цел да улови най-хубавото придвижване без размазване - като детето, което тича към нас, с цел да ни подари цветето, откъснало единствено. Толкова благи мемоари...

И тъй като тях постоянно си ги събираме, ни хареса функционалността AI неотложен филм. С нея заснемахме видео и оставяхме изкуственият разсъдък да добави кинематографски резултати, филтри и музика. А същото той комфортно направи и със старите фотоси и клипове. Именно тях си гледахме вечер, преди удовлетворени да оставим Honor Magic 6 Pro на нощното шкафче.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР