Учени от американския Национален здравен институт (NIH) разработват специален педиатричен

...
Учени от американския Национален здравен институт (NIH) разработват специален педиатричен
Коментари Харесай

Екзоскелет помага на деца с церебрална парализа да ходят

Учени от американския Национален здравен институт (NIH) създават специфичен педиатричен екзоскелет. Той би трябвало да помогне на деца с церебрална парализа да вървят, оповестява онлайн изданието StatNews.

Нанороботи ще оказват помощ на хирурзите при интервенции

Чип може да поправя развалени органи

В момента седем деца имат такива екзоскелети и са част от пилотния план на учените. Шест от тях към този момент демонстрират усъвършенстване в разгъването на колената и след шест тренировки към този момент могат да вървят единствено благодарение на екзоскелета.

Джаджа трансформира смарт телефона в клинична лаборатория

Устройството има за цел да поправя стойката и походката на децата. То обаче не извършва самите придвижване. Децата не престават да вървят сами със лична мощ, а устройството единствено им оказва помощ и работи дружно с тях, не вместо тях. Учените се надяват, че в дълготраен проект екзоскелетът ще усъвършенства трайно походката на децата и дали ще може да я поправя до степен, в която да не е нужен.

Наргилето - новата рискова мода измежду децата

Проектът е единствено в началото изследване дали екзоскелетите са използвани за лекуване. Резултатите са обнадеждаващи и разрешават по-задълбочено изследване за търсене на дългогодишен резултат. Сега към 50% от децата с церебрална парализа последователно стопират да вървят, когато пораснат. "Ако успеем да поправяме или третираме походката им още от ранна възраст, може би ще успеем да увеличим тяхната подвижност, когато станат възрастни ", разяснява Томас Булеа, един от създателите на изследването.

Историята на един доктор, който няма различен избор, с изключение на да се оперира самичък

За страдание, екзоскелетът е използван единствено при деца, които към момента могат да вървят сами. Следващата цел на учените е да открият дали методът може да се ползва и при деца в по-сериозно положение или други двигателни проблеми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР