Учени от Academia Sinica представиха най-точната досега система за квантови

...
Учени от Academia Sinica представиха най-точната досега система за квантови
Коментари Харесай

99,9% точност: Тайван създаде 5-кубитов свръхпроводящ квантов компютър

Учени от Academia Sinica показаха най-точната до момента система за квантови калкулации.

Academia Sinica в Тайван реализира значим стадий в региона на изчислителната техника. Тя сполучливо създаде 5-битов свръхпроводящ квантов компютър. Това достижение слага Тайван в челните редици на международните проучвания и разработки в региона на квантовите технологии.

В изявление за EE Times Чи-Донг Чен, началник на изследователския екип, акцентира смисъла на интернационалното съдействие за развиването на квантовите технологии в Тайван. Партньорствата с водещи университетски институции като Калифорнийския университет в Санта Барбара и Университета в Уисконсин-Медисън са разрешили шерването на познания и запаси за поощряване на нововъведенията в тази област.

Чи-Донг Чен (вляво) и един лаборант (вдясно).

Квантовите компютри употребяват кубити за осъществяване на изчисленията, което им разрешава да обработват информация с порядъци по-бързо от обичайните компютри. Едно от основните достижения на тайванския екип е основаването на кубитов логичен гейт с акуратност на работа 99,9%. Това е доста е значима стъпка към създаването на надеждни квантови компютърни системи.

Въпреки забележителния прогрес, практическото приложение на квантовите компютри към момента е надалеч от реализирането им в всекидневието. Въпреки това създаването на 5-битов свръхпроводящ квантов компютър обезпечава значима основа за по-нататъшни проучвания и разработки, като разрешава на откриватели и инженери от разнообразни области да работят дружно за изследване на евентуалните приложения на квантовите технологии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР