Учени картографираха химичния състав на лунната повърхност, съобщи Дарик с

...
Учени картографираха химичния състав на лунната повърхност, съобщи Дарик с
Коментари Харесай

Учени картографираха химичния състав на лунната повърхност

Учени картографираха химичния състав на лунната повърхнина, заяви Дарик с позоваване на организация Синхуа в сп. " Нейчър Комюникейшънс ". Създадената карта е с висока степен на акуратност.

Химичният състав на лунната повърхнина е основен за разбирането наеволюциятана спътника на Земята. Съществуващите до момента карти на химичния състав са основани на проби, взети по време на задачата " Аполо " и биха могли да разкрият какво се е случило с Луната преди 3 милиарда години. Липсва обаче по-късният интервал.

Лунните проби, взети по време на задачата на Китай " Чанъе-5 " дават значима информация заранната вулканична интензивност преди 2 милиарда години, както и за другите композити.

Учените са съумели да установяват химичния състав с помощта на съчетание наданните от пробина задачите " Аполо " и " Чанъе-5 " с помощта на инверсионен модел, сподели професор Ян Чън от университета Цзилин.

Изследването е взаимен план на университета Цзилин, Националната астрономическа обсерватория и Китайската академия на науките, както и на университета Тренто в Италия, Университета на Исландия и други институции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР