Учен, нает от правителството на Швейцария, направи смела прогноза за

...
Учен, нает от правителството на Швейцария, направи смела прогноза за
Коментари Харесай

Швейцарски учен: До 25 години човечеството ще открие извънземен живот

Учен, нает от държавното управление на Швейцария, направи смела прогноза за откриването на извънземен живот

Доктор Саша Куанц от Швейцарския федерален софтуерен институт съобщи, че хората евентуално ще открият живот отвън нашата планета през идващите 25 години, написа Space.com, представен от .

" През 1995 година моят сътрудник [и притежател на Нобелова награда] Дидие Келоз откри първата планета отвън нашата слънчева система ", сподели Куанц по време на откриването на новия Център за произхода и разпространяването на живота на института по-рано през септември.  " Днес са известни повече от 5000 екзопланети и откриваме нови всеки ден. "

От тези хиляди екзопланети се счита, че десетки са най-малко евентуално обитаеми, като изискванията на повърхността им разрешават задържането на течна вода. Този брой пораства от самото начало.

" Трябва да изследваме атмосферите на тези планети ", сподели швейцарският професор. " Нуждаем се от метод за наблюдаване, който би ни разрешил да вършим фотоси на тези планети. "

Въпреки че галактическият телескоп " Джеймс Уеб " към този момент е снимал зашеметяващи изображения на една гигантска екзопланета, главният му фокус е върху изображенията на звезди. Той не е задоволително мощен, с цел да снима по-малките скалисти екзопланети, на които може да има живот.

Два плана обаче може да разрешат на човечеството да снима годни за живот екзопланети. Първият включва построяването на великански наземен инструмент, който се създава като допълнение към строящият се Изключително огромен телескоп в Чили. Вторият е задача на Европейската галактическа организация за проучване на атмосферата на екзопланети за признаци на извънземен живот.

Мисията Голям интерферометър за екзопланети или LIFE, замислена през 2017 година, към момента е в ранна фаза на изследване и не е получила нито утвърждение, нито финансиране от ЕКА, отбелязва Space.com.

Въпреки това Куанц характеризира програмата LIFE като " претендент за бъдеща огромна задача в границите на научната стратегия на ЕКА ". Именно с нея са свързани очакванията на учения, че до 25 години можем да открием живот отвън Земята.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР