Учебните автомобили отново са по улиците. Има обаче специални изисквания

...
Учебните автомобили отново са по улиците. Има обаче специални изисквания
Коментари Харесай

Шофьорските курсове вече са разрешени

Учебните коли още веднъж са по улиците. Има обаче специфични условия за здравна сигурност на курсовете. След пауза от близо два месеца, шофьорските курсове за разнообразни квалификации към този момент са позволени, само че с изискване. И инструкторите, и учащите се ще би трябвало да съблюдават всички нужни противоепидемични ограничения.
“Подсигуряваме всички дезинфекциращи препарати и принадлежности - ръкавици, маски. Имаме два типа дезинфектанти, антибактериални кърпички, с цел да можем оптимално да предпазим курсиста, както и самите себе си. Ние предлагаме на нашите курсисти да си идват с такива средства, само че въпреки всичко на тези, които нямат, или са ги не запомнили, ние ще им осигуряваме.” изясни Красимир Георгиев от Асоциация за подготовка на автомобилистите в България.
Освен персоналните защитни средства, школите по кормуване подхващат и спомагателни ограничения за стерилизация на образователния автомобил.
“Колата, след всеки кормилен час, се напръсква с дезинфектант, като се пръска по таблото, кормилото, ръкохватките, подлакътниците, облегалките, седалките, педалите. Всичко това се дезинфекцира преди всеки идващ курсист. След като свърши и последният курсист, ние имаме подписан контракт с автомивка, която се намира наоколо. Колата отива в автомивката и й се прави изцяло разчистване - прахосмукиране, с препарати, забърсване, измиване, всичко.”, сподели още Георгиев.
Ръководителите на образователните центрове ще наблюдават за спазването на противоепидемичните ограничения и в случай че това не се случва, ще има последици.
Учебните центрове по кормуване бяха измежду най-тежко засегнатите от изключителното състояние. Въпреки това, те се надяват, че с разхлабването на ограниченията, ще могат да се върнат към естествения си метод на работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР