Участниците в берлинска среща за Либия са се договорили да

...
Участниците в берлинска среща за Либия са се договорили да
Коментари Харесай

Договориха пътя към мира

Участниците в берлинска среща за Либия са се договорили да съблюдават постоянно нарушаваното оръжейно ембарго и да спрат да поддържат враждуващите либийски страни. Окончателният текст на съглашението планува развой от шест точки, а точно: преустановяване на огъня, съблюдаване на оръжейното ембарго, промяна в сигурността, икономическа промяна, спазване на филантропичните правила и правата на индивида.

В плана също по този начин се предлага на всички страни да не се месят във въоръжени спорове а територията на Либия. Също по този начин документът съдържа апел за въвеждане от страна на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации наказания към страни, които нарушават оръжейното ембарго към Либия.

Двамата противници в либийския спор - ръководителя на интернационално приетото държавно управление Файез Сарадж и командващия Либийската национална войска Халифа Хафтар, които бяха в Берлин, са се съгласили да посочат свои представители във военна комисия, която ще следи спазването на примирието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР