Участници в парламента на Приднестровието - международно непризната република, отцепила

...
Участници в парламента на Приднестровието - международно непризната република, отцепила
Коментари Харесай

Отцепилото се от Молдова Приднестровие търси помощ от Русия

Участници в Народното събрание на Приднестровието - интернационално непризната " република ", отделила се от Молдова преди десетилетия, приканиха Русия за помощ поради " икономическа обсада " и „ опитите бъде превърната в гето.

Призивът идва и поради опасения, че напрежението към територията може да сътвори нова точка на възпламеняване в спора на Москва със прилежаща Украйна, оповестяват Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Според представителите на Приднестровието молдовското държавно управление е отприщило „ икономическа война “ в района, блокирайки вноса, който е от решаващо значение.

В призната през днешния ден резолюция те се обръщат към двете камари на Народното събрание в Москва " за предприемане на ограничения за отбрана на Приднестровието в изискванията на засилен напън от Молдова и отчитайки обстоятелството, че на територията на Приднестровската Молдовска република живеят най-малко 220 000 жители на Русия ".

Молдовското държавно управление разяснява, че няма заплаха от ескалация и дистабилизиране на района.

През 2005 година Кишинев разгласи Приднестровието със закон за самостоятелна област, само че то е част от територията на Молдова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР