Участници в експедицията на архипелага Нова Земя, откриха нов проток,

...
Участници в експедицията на архипелага Нова Земя, откриха нов проток,
Коментари Харесай

Експедиция откри нов проток в Арктика

Участници в експедицията на архипелага Нова Земя, откриха нов пролив, а на опитите откривателите да слязат на брега, са попречили полярните мечки. Това оповестяват от пресслужбата на Северния флот на Русия, представени от БГНЕС.
В рамките на взаимната експедиция, в която вземат участие учени от Северния флот, Руското географско сдружение и Националния парк „ Руска Арктика ”, са направени географски открития. Открито е обособяване на остров от полуостров Жерди и надлежно - образуването на нов пролив. Новите географски обекти са картографирани, записани в GPS системата, измерени и снимани.
 Руснаци обмислят да строят летище от лед в Арктика Руснаци обмислят да строят летище от лед в Арктика
Експерти от Московския държавен механически университет Бауман са създали технология за смяна на структурата на леда, която може д...
Метеорологичните условия като периодическата поява на гъста мъгла и понижената видимост са се намесили в работата на откривателите. Няколко опита да се слезе на брега са били осуетени от огромни групи полярни мечки.
В региона, където са живели първите откриватели на Нова Земя по крайбрежието на протока Маточкин Шар, са открити кръст и бижу от XVIII век.
Съвместната експедиция на арктическия архипелаг стартира на 5 август и ще продължи до октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР