Участничката в първичните избори на републиканците и бивш посланик на

...
Участничката в първичните избори на републиканците и бивш посланик на
Коментари Харесай

Ники Хейли няма да се кандидатира за президент на САЩ като независим кандидат

Участничката в първичните избори на републиканците и някогашен дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли увери Fox News, че няма да се бори за президентския пост като самостоятелен претендент .

" Много, доста пъти съм казвала, че няма да се кандидатирам като самостоятелен претендент. Няма да се кандидатирам и като непартиен претендент, тъй като съм републиканец ", сподели тя на въпрос дали обмисля тази опция, в случай че не стане претендент за президент на Републиканската партия.

Тя означи, че постоянно е била закостенял републиканец и няма желание да трансформира това.

През последните дни в американските медии интензивно се разисква концепцията, че Хейли, чиито шансове за победа на първичните избори на републиканците стават все по-малки, може да се кандидатира като самостоятелен претендент.

На 5 март в Съединени американски щати се организира по този начин нареченият " супер вторник ", когато вътрешнопартийни избори се организират по едно и също време в няколко щата. Американските медии означават, че това е последният късмет за Хейли да настигне главния си противник - някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп .

Вътрешнопартийните избори в Съединени американски щати се организират под формата на събрания и първоначални избори. Първичните избори се провеждат от щатските управляващи, до момента в който събранията са неофициални срещи, инициирани от членовете на партията, на които се разискват евентуалните претенденти за президент. Първо се организират диспути, а по-късно се гласоподава.

В днешно време първичните избори се организират доста по-често, в сравнение с събранията.

Те нормално се характеризират с по-високи равнища на участи е. Гласоподавателите гласоподават скрито с бюлетини.
 Тръмп назова Ники Хейли слаб конкурент
Тръмп назова Ники Хейли слаб конкурент

Бившият президент даде обещание огромна победа на Супер вторника

Вътрешнопартийните избори ще приключат през юни. През юли ще се организира конгрес на Републиканската партия, на който ще бъде разгласен претендентът за президент, а през август ще се организира конгрес на Демократическата партия.

Президентските избори в Съединени американски щати са планувани за 5 ноември 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР