Участието на Еквадор на Световното първенство по футбол отново е

...
Участието на Еквадор на Световното първенство по футбол отново е
Коментари Харесай

Заплаха: Изхвърлят Еквадор от Мондиал 2022?

Участието на Еквадор на Световното състезание по футбол още веднъж е сложено под въпрос. И в основата на абсурда, който към този момент набира скорост, още веднъж е бранителят Байрон Кастийо. Десният бек взе присъединяване в 8 от 10-те мача на отбора в квалификациите, а след края им от федерацията на Чили обявиха, че разполагат с доказателства, че Кастийо е колумбиец и играе непозволено за Еквадор. Последва публична тъжба до ФИФА с гледище за изхвърлянето на “Ла Три ” от международните финали, само че тя не беше почетена.

Сега британското издание “Дейли Мейл ” разгласява извънреден аудиозапис от публично изявление, извършено от ръководителя на комисията за следствие към Еквадорската футболна федерация (FEF) с Кастийо. Разкритието идва единствено два дни преди Апелативната комисия на ФИФА да се произнесе по случая. Интервюто се е състояло преди 4 години и в него играчът признава, че е роден през 1995 година, а не през 1998-а, както написа в свидетелството му за раждане.

Бранителят също по този начин удостоверява, че същинското му име е Байрон Хавиер Кастийо Сегура. Това си проличава и от истинския му акт за раждане. В еквадорските документи на бранителя обаче той е записан като Байрон Давид Кастийо Сегура.

Скандалният футболист споделя в детайли по какъв начин е напуснал родния си град Тумако и се е преместил в Сан Лоренцо (Еквадор), с цел да има по-голям късмет да развие кариерата си. Той даже посочва името на еквадорски предприемач, който му е оказал помощ да се снабди с подправени документи. Предполага се, че от еквадорската федерация са скрили от ФИФА тези данни.

Еквадор се класира за Мондиал 2022, като зае четвърто място в квалификациите в зона КОНМЕБОЛ. Част от отбора на Густаво Алваро е и някогашният нападател на ЦСКА - София Жорди Кайседо.

Жребият за финалите на Световното състезание в Катар прати Еквадор в една група с домакините, Нидерландия и Сенегал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР