Участието на други страни от региона в конфликта между Израел

...
Участието на други страни от региона в конфликта между Израел
Коментари Харесай

МВФ прогнозира повишаване на цените на петрола на фона на ескалиращия конфликт в Близкия изток

Участието на други страни от района в спора сред Израел и палестинското придвижване Хамас може да докара до по-високи цени на петрола и нараснала инфлация. Това мнение изрази първият заместник-управляващ шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Гита Гопинат в изявление за Bloomberg TV.

„ Ако спорът придобие по-широк мащаб и провокира повишаване на цените на петрола, тогава това ще се отрази на международната стопанска система. Да приемем, че цените на петрола се повишат с към 10% – за към 12 месеца темпът на инфлация ще се усили с съвсем 0,4%, а световното произвеждане ще намалее с към 1,5% “, сподели тя.

Говорителят на МВФ акцентира, че “е прекомерно рано да се каже ” по какъв начин спорът фактически ще се отрази на стопанската система.

По-рано министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън на конференция по време на есенната сесия на управителните органи на МВФ и Световната банка, извършена в Маракеш, сподели, че влошаващата се обстановка в Израел и Ивицата Газа към момента не е имала забележителен негатив въздействие върху международната стопанска система.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР