Участието на Дани Сордо в рали Япония“ приключи по един

...
Участието на Дани Сордо в рали Япония“ приключи по един
Коментари Харесай

В Хюндай се съмняват, че някога ще разберат защо колата на Сордо изгоря в Япония

Участието на Дани Сордо в рали „ Япония “ завърши по един много противен метод, откакто неговият автомобил на Хюндай безусловно изгоря до основи още в първата петъчна права.
 Елфин Евънс оглави класирането след втория ден на рали Елфин Евънс оглави класирането след втория ден на рали " Япония "
Испанецът спря на пътя 16 километра след началото на стадия, откакто пушек се беше появил в неговия кокпит. В следствие целият i20 се възпламени и макар услията на Сорди и Гас Грийнсмит, който се движеше след него по стадия и спря, с цел да помогне с гасенето на пламъците, цялата кола изгоря до съществени, а на пожарникарите им бяха нужни цели 70 минути, с цел да потушат огъня.

Естествено най-големият въпрос след този случай е за какво колата се възпламени по този метод, само че съгласно краткотрайният началник на Хюндай Жулиен Монсе, най-вероятно точната причина няма да бъде остановена, поради положението на колата след пожара. Самият Сордо съобщи, че е усетил мощен аромат на бензин преди да стартира огнената буря, след която за благополучие пострада единствено колата на испанския деец.

„ Нямаме никакви данни и нище не е останало от колата. Имаме няколко версии, само че мъчно ще разберем коя от тях е точната. Не е същото, което си случи с Оливър (Солберг) в Хърватия. Тогава то се завъртя и удари ауспуха, който влезе в кокпита.

„ Тук несъмнено става въпрос за друг проблем. Проблем с горивото или нещо друго, което гореше, не е ясно. Може и да неточност, само че се колебая в миналото да разберем какво тъкмо се случи. Бях сюрпризиран от итензитета на огъня “, сподели Монсе.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР