Участие на ГЕРБ-СДС в правителство с мандат на БСП и

...
Участие на ГЕРБ-СДС в правителство с мандат на БСП и
Коментари Харесай

Тома Биков: На различни позиции сме по основните теми с БСП

" Участие на ГЕРБ-СДС в държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия и с цели, които Българска социалистическа партия залага, ми се коства много мъчно ", сподели Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в " Още от деня ".

Според него в този парламент по стратегическите тематики се е оформило едно естествено болшинство, без то да бъде официализирано с държавно управление и във връзка с бюджета, и във връзка с модернизацията на армията, и във връзка с войната в Украйна.

" Тези решения бяха взети главно с гласовете на ГЕРБ, на " Демократична България ", на Движение за права и свободи, както и на " Български напредък ", които в огромна част от случаите гласоподаваха в границите на това болшинство. Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната " и " Възраждане " бяха в другата част на позициите ", съобщи Биков.

И акцентира, че от ГЕРБ не са се вторачили в мандата, а какви са главните цели на държавно управление с третия мандат, даден на Българска социалистическа партия. Биха подкрепили избрани политики на Българска социалистическа партия, само че по главните тематики на дневния ред, даже и на геополитиката и на света, освен на България те са на много разнообразни позиции.

За връчването на третия мандат Тома Биков означи: " Ние смятахме, че има по-високи шансове да има държавно управление с целите на Демократична България, тъй като в този парламент няма по какъв начин да се случи държавно управление без поддръжката на ГЕРБ явно и няма по какъв начин да се случи държавно управление само на ГЕРБ ".

Дали абсурдът NEXO повлия?

" Аферата NEXO " има доста по-мащабни и по дълбоки измерения от това, което досега знаем. Днес приехме комисия, която да изследва този проблем. Там има явни взаимоотношения на тази корпорация с българската политика и то по един метод, който може би е легален, тъй като подаяние от 20 000 лева, направени от 5-7 чиновници на NEXO към Демократична България, не е наказуемо на първо четене, само че на второ четене изплуват доста съществени проблеми. Единият проблем е, на Сметната палата не им ли е направило усещане, че едни и същи чиновници всяка година вършат 20 000 лева дарения - това не са малко пари ", уточни Биков.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР