Участъкът от международен път Е-79 между Мездра и Ботевград, който

...
Участъкът от международен път Е-79 между Мездра и Ботевград, който
Коментари Харесай

Край на заблудите! АПИ призна, че Е-79 между Мездра и Ботевград няма да бъде пуснат тази година

Участъкът от интернационален път Е-79 сред Мездра и Ботевград, който сега е затворен, няма да бъде пуснат за придвижване в период, разгласи ръководителят на Управителния съвет на АПИ Ясен Йорданов. Днес той дойде във Враца, с цел да оцени оправянето със зимната конюнктура в района. 
На брифинг в регионална администрация Йорданов попари очакванията на жителите на целия Северозапад скоро да могат да се придвижват в естествени условия. 
Припомняме, че при затварянето на основния сектор, от АПИ оповестиха, че дейностите, част от градежа на скоростния път Ботевград-Видин, ще приключат до 10 декември. Това обаче явно няма да стане. От пътната организация не се ангажираха с съответен период, като Йорданов неубедително уточни, че по-вероятната дата е 10 януари.
Именно затварянето на интернационалния път е една от водещите аргументи за усложнената конюнктура по пътищата в района през последните дни, поради която десетки хора бяха блокирани в снежен капан. 
Заради пренасочването на тежкотоварния трафик през второкласната пътна мрежа се образуваха голям брой блокади. Несправянето с почистването, авариралите камиони, както и нуждата на водачите от прекъсване за отмора затвориха основни артерии, които въпреки и да не са първостепенни, са от национално значение – за двата моста над Дунав, ферибота в Оряхово и АЕЦ Козлодуй. 
Шефът на АПИ оправда забавянето със затруднените процедури по отчуждаването на парцели и смяната на плана по отношение на кръговите кръстовища, които би трябвало да бъдат на две равнища, което стана ясно още през 2020 г. 
Така, още на самия старт на зимата, водачите към този момент започнаха да берат тежестта от тромавите процедури. Още несигурно време  те ще би трябвало да минават по неразчистените кози пътеки из Врачанския Балкан, да мръзнат на блокадите от ТИР-ове, или да си проправят сами път през преспите…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР