Участъкът на автомагистрала Европа“ от границата със Сърбия до Драгоман

...
Участъкът на автомагистрала Европа“ от границата със Сърбия до Драгоман
Коментари Харесай

Участък от магистрала „Европа“ ще бъде пуснат полуготов

Участъкът на автомагистрала „ Европа “ от границата със Сърбия до Драгоман ще бъде пуснат за придвижване към Нова година, само че без да бъде подложен последния пласт асфалт. Той ще бъде положен едвам през пролетта, разкри министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в ефира на Нова телевизия.

До станалото известно решение в последните години се стига поради закъснение и „ строителен безпорядък “, който е бил заварен при построяването на правата от аутобана към границата със Сърбия.

За страдание, макар острите ми мнения с Агенция „ Пътна инфраструктура “, няма по какъв начин да бъде приключена напълно автомагистралата до Нова година “, съобщи министърът.

Участъкът е с дължина от 14.5 км, а стoйнocттa нa инвecтициятa e oĸoлo 165 млн. лева Крайният период зa изпълнeниe бе янyapи 2022 година, само че на няколко пъти към този момент се удължава – един път доникъде на тази година, а напълно неотдавна стана ясно, че най-вероятно секторът няма да е приключен и до края на тази година.

„ Надявам се първо да бъде пуснато придвижването към Нова година в по-облекчен вид, а по-късно автомагистралата да бъде въведена в употреба през пролетта, когато бъде изработен последният пласт асфалт “, означи Шишков.

Припомняме, че в последните месеци от ръководството на ГЕРБ също се залагаше на сходни ходове и поради закъснение бяха пуснати без последния пласт асфалт най-новата права от Софийския околовръстен път, както и обходът на Поморие, с цел да бъде употребен той за летния сезон през 2020 година Междувременно Шишков стартира инспекция за по-тънкия пласт асфалт, който бе локализиран на части от автомагистрала „ Тракия “.

Иначе последния лот от автомагистралата до Сърбия е сред Сливница и Северната скоростна дъга на София. Той би трябвало да бъде приключен до края на идната година, като в противоположен случай има късмет страната да загуби евросредства, защото правата се финансира по европейска стратегия.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР