UBS сключи сделка за закупуване на конкурентната швейцарска банка Креди

...
UBS сключи сделка за закупуване на конкурентната швейцарска банка Креди
Коментари Харесай

UBS сключи сделка за закупуване на банка Креди сюис

UBS подписа договорка за закупуване на конкурентната швейцарска банка " Креди сюис " в опит да бъде избегнато предизвикването на нови пазарни разтърсвания в международното банкиране, оповестиха швейцарските управляващи на конференция в Берн.

Стойността на договорката е 3.2 милиарда $. Освен това " Креди Сюис " и UBS могат да получат заем в размер на 100 милиарда швейцарски франка при привилегировани условия, с цел да поддържат равнищата на ликвидност.

UBS е получила гаранции от държавното управление за обезщетяване при положение на финансови загуби от придобиването на губещи активи от " Креди сюис " на стойност 9 милиарда франка.

Длъжностните лица взеха решение казуса със 167-годишната " Креди сюис " след втория и третия по величина банкови банкрути в историята на Съединени американски щати

Като една от 30-те международни банки, считани за редовно значими, договорката за " Креди сюис " може да се отрази на международните финансови пазари, разяснява Ройтерс.

Агенцията напомня, че акциите на " Креди сюис " изгубиха една четвърт от цената си през предходната седмицата.

Банката беше принудена да употребява 54 милиарда $ от централната банка за финансиране, защото се пробва да се възвърне от свадите, които подкопаха доверието на вложителите и клиентите.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР