UBS ще съкрати 3000 работни места в Швейцария въпреки огромните печалби от поглъщането на Credit Suisse

...
UBS потвърди, че ще погълне напълно местната банка на Credit
Коментари Харесай

UBS потвърди, че ще погълне напълно местната банка на Credit Suisse и каза, че пълната интеграция на двете е „най-добрият резултат за UBS, нашите заинтересовани страни и Швейцарска икономика".

Но също така предупреди, че са планирани загуби на 3000 работни места в Швейцария през следващите няколко години в резултат на сливанията, които се стремят да намалят разходите с 10 милиарда долара (7,9 милиарда паунда).

Главният изпълнителен директор Серджо Ермоти каза на персонала в бележка: „По-голямата част от намаленията на разходите ще дойдат от естествено изтичане, пенсиониране и вътрешна мобилност“.

Но той добави, че съкращенията ще започнат в края на 2024 г. част от стъпките за преструктуриране и интегриране на Credit Suisse.

UBS и Credit Suisse заедно наемат около 120 000 служители по целия свят.

Докато UBS има около 6200 служители в Обединеното кралство с офиси в градове, включително Лондон , Бирмингам и Манчестър, а Credit Suisse имаше около 5500 служители, базирани в Обединеното кралство преди сливането.

С изключение на допълнителните активи и разходите, свързани със сливането, печалбата на UBS преди данъци беше $1,1 милиарда (£ 0,87 милиарда) за периода.

Прочетете повече от бизнеса:
Електрифицираните модели помагат за захранването на производството на автомобили в Обединеното кралство

В отделно изявление, Credit Suisse, която се описва като дъщерно дружество на UBS след приключването на поглъщането през юни, обяви загуба от $10,6 милиарда (£8,3 милиарда), след като приключи счетоводството си за цялата 2023 г.

Акциите на UBS скочи с повече от 5% по време на ранната търговия след публикуването на резултатите в четвъртък сутринта, достигайки върхове, невиждани от 2008 г.

Г-н Ermotti каза в изявление: „Ние не губим време в предоставянето на стойност за всички нашите заинтересовани страни от едно от най-големите и сложни банкови сливания в историята.

„Ние печелим обратно доверието на клиентите, като намаляваме разходите и предприемаме необходимите действия за създаване на икономии от мащаба, които ще ни позволят да по-добре фокусираме ресурсите си и целеви инвестиции за бъдещ растеж.

„Тази комбинация ще затвърди статута ни на водещ глобален франчайзинг – и такъв, с който нашият вътрешен пазар, Швейцария, може да се гордее. Ние сме смирени от тази задача и отговорността, която ни е поверена.“

На въпрос за потенциални загуби на работни места в Обединеното кралство, UBS каза пред Sky News, че няма да коментира повече от това, което каза г-н Ermotti.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР