Убийците на цветната луна на Мартин Скорсезе беше избран за

...
Убийците на цветната луна на Мартин Скорсезе беше избран за
Коментари Харесай

Американски кинокритици избраха филма на годината

" Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе беше определен за най-хубав филм на годината от Дружеството на нюйоркските кинокритици, съобщи Асошиейтед прес.

Скорсезе за трети път получава самопризнание от организацията, която през 1990 година отличи кино лентата му " Добри момчета ", а през 2019 година - " Ирландецът ".

Заснет с бюджет от 200 милиона $ по книгата на журналиста и публицист Дейвид Гран, филмът " Убийците на цветната луна " споделя същинската история за убийствата и изгубванията при започване на 20-те години на предишния век на членове на племето Осейдж, забогатяло от петрола в земите си в Оклахома.

Дружеството на нюйоркските кинокритици отличи като най-хубава актриса Лили Гладстоун, която си партнира с Леонардо ди Каприо в лентата.

Организацията присъди няколко награди и на блокбастъра " Опенхаймер ", измежду които за най-хубав режисьор за Кристофър Нолан и операторско майсторство за Хойте ван Хойтема.

Дружеството на нюйоркските кино критици, учредено през 1935 година, е най-старата организация на критици в Съединени американски щати. Наградите му ще бъдат връчени на 3 януари.

Миналата година критиците избраха за най-хубав филм " Лидия Тар " на Тод Фийлд с Кейт Бланшет в основната роля.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР