Убийството на Стивън Лоурънс разтърси нацията през 1993 г., тъй

...
Убийството на Стивън Лоурънс разтърси нацията през 1993 г., тъй
Коментари Харесай

Убийците на Стивън Лоурънс и първоначалните заподозрени сега – затворнически селфита, работа за £40 000 и расистки атаки

Убийството на Стивън Лоурънс раздруса нацията през 1993 година, защото разкри мъчителната степен на казуса на Обединеното кралство с расизма.

На 22 април 18-годишният Стивън се прибираше у дома и чакаше на автобусна спирка с другар, когато беше издебнат от тайфа, която го намушка неведнъж, преди да избяга от мястото на престъплението, неговият другар Дуейн Брукс споделих. Нараняванията му бяха толкоз пагубни, че той умря, преди да стигне до болничното заведение.

В дните след бруталното ликвидиране на Стивън няколко поданици се отзоваха, с цел да дават имената на обвинените. Петима мъже бяха разпознати от полицията по отношение на нападението - Гари Добсън, братята Нийл и Джейми Акорт, Люк Найт и Дейвид Норис.

Семейството на Стивън трагично изживява дълъг път, преди да види някаква форма на правораздаване, само че в последна сметка, 19 години по-късно, Добсън и Норис са вкарани в пандиза за убийството му. Въпреки че бяха посочени като обвинени, братята Джейми и Нийл Акоур...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР