Убийството на психолога Иван Владимиров в София провокира организирането на

...
Убийството на психолога Иван Владимиров в София провокира организирането на
Коментари Харесай

Протест пред МВР след убийството на Иван Владимиров

Убийството на психолога Иван Владимиров в София предизвика организирането на протестно бдение пред постройката на Министерство на вътрешните работи в София под надслова " Да запалителен свещ за Нав ".

" Елате в 18 часа пред Министерство на вътрешните работи на 6-ти септември и Гурко със свещ в ръка... Защото това е геноцид, тъй като това е изтребване ", написа в анонса на събитието във Фейсбук.

" Искам да попитам какъв брой сигнала са нужни на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата, с цел да се предотвратяват убийствата на съгражданите ни? Има ли данни за броя на психологично болните хора, които имат огнестрелно оръжие? Колко медийни изяви са нужни за самосезирането на институциите ", пита Христина Зарева, която е измежду уредниците на митинга.

45-годишният Владимиров беше убит от собствен комшия - някогашен служител на реда, за който самият той е разказвал в народен ефир. Психологът описваше серийните произшествия с индивида, който е заплашвал и други съседи от блока, само че никой не е подавал тъжби от боязън за разпра.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров заяви пред bTV, че в Министерство на вътрешните работи имало 12 сигнала за междусъседските кавги от 2020 година насам, като множеството от тях били пуснати от килъра против майката на Владимиров.

52-годишният стрелец на име Румен Тончев е работил в полицията преди 23 години. Продължавал е да има законно оръжие, съгласно информацията на прокуратурата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР