Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални

...
Убийството на журналистката Дария Дугина е подготвено от украинските специални
Коментари Харесай

ФСБ хвърли вината за убийството на Дария Дугина на украинските спецслужби

Убийството на журналистката Дария Дугина е квалифицирано от украинските специфични служби, а причинител е украинската гражданка Наталия Вовк, която след закононарушението е избягала в Естония. Това оповестиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на съветската Федерална работа за сигурност. Така Кремъл се пробва да показа пред света Украйна като страна терорист.

" Федералната работа за сигурност разкри убийството на съветската журналистка Дугина Дария, родена през 1992 година, вследствие на комплекс от незабавни оперативни и следствени ограничения ", акцентират от ФСБ.

Специалната работа заяви, че закононарушението е квалифицирано и осъществено от украинските специфични служби и че негов реализатор е украинската гражданка Наталия Павловна Вовк, родена през 1979 година

Тя е пристигнала в Русия на 23 юли 2022 година дружно с щерка си Шабан София Михайловна, родена през 2010 година

" В деня на убийството Вовк и Шабан са били на литературния и музикален фестивал " Традиция ", където Дугина е била почетен посетител. След като правят следена експлозия на автомобила Toyota Land Cruiser Prado, ръководен от Дугина, Вовк и щерка ѝ отпътуват за Естония през Псковска област на 21 август ", оповестява ФСБ.

Подобен сюжет, разигран от съветските специфични служби и Кремъл се очакваше, макар че Украйна има минимум интерес от сходен атентат. Но в този момент режимът на Путин ще се опита да получи нова легитимация за мръсната си война, която води против украинците. От друга страна атентатът ще бъде употребен за конфигуриране на руснаците против Киев и консолидирането им към незаконните политики на Путин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР