Убийството на граничния полицай е четвърто за 70 дни. Това

...
Убийството на граничния полицай е четвърто за 70 дни. Това
Коментари Харесай

Илия Кузманов: Убийството на граничния полицай е четвърто за 70 дни

Убийството на граничния служител на реда е четвърто за 70 дни. Това тежи на всички министри и политически партии, минали през Народното събрание. Това сподели Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той дефинира работата по защита на границата като опълчение поради техническа обезпеченост на граничните служители на реда и командированите там чиновници. Липсва и практическо образование на чиновниците по защита на границата. „ Трагично е ситуацията и с автомобилния парк, и с връзките. Командированите отиват с една униформа. По принцип втората униформа продължава да е разкош в Министерство на вътрешните работи ", уточни Кузманов.

Дневните на командированите чиновници трета година не престават да са 20 лв. и се постанова те да си дофинансират издръжката. „ Човек, командирован да пази държавната граница, да вади пари от джоба си, с цел да се храни, в действителност наподобява на опълчение ", съобщи синдикалистът.

Той разяснява и задържането на шеф бранш „ Гранична полиция " с рушвет. „ Този човек беше заместник-председател на работната група по униформите в постоянното държавно управление като представител на нашето министерство. Лекичко завесата стартира да се повдига и да се получават отговорите за какво топката се бави ", разяснява той.

Разрешаването на дългото оръжие за защита на границата съгласно него няма да реши проблемите.Оставката на министър Демерджиев също няма да реши проблемите, добави Кузманов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР