Убийството на Димитър Малинов от Цалапица предизвика гнева не само

...
Убийството на Димитър Малинов от Цалапица предизвика гнева не само
Коментари Харесай

Протест и в Цалапица заради убития Димитър

Убийството на Димитър Малинов от Цалапица провокира гнева освен на околните му, само че и на хора от цялата страна. Затова довечера там се събра народен митинг, предава Българска национална телевизия.

Димитър изчезна на 20 юли. Шест дни фамилията му разчита на полицията, само че най-после взема решение да потърси помощ и от медиите. Още тогава майка му прикани полицията да се задейства по-бързо.

На идващия ден тялото е намерено. Става ясно, че момчето е убито. Заподозрян е Рангел Бизюрев, който в това време е избягал в Германия.

Този понеделник бяха задържани и двама братя от селото, които са упрекнати, че са помогнали на килъра да зарови тялото. И този арест стана след митинги на поданици на селото, които твърдяха, че има още забъркани в закононарушението.

Роднини и другари се сбогуваха с Димитър Малинов тази заран в Стамболийски. Опечалените и през днешния ден сложиха въпроса за законови промени в Наказателно-процесуален кодекс. Те считат, че когато някой е станал очевидец на закононарушение и не е алармирал полицията би трябвало да бъде упрекнат като съизвършител.

В ареста остават близнаците Валентин и Борислав Динкови, на които им е повдигнато обвиняване за персонално укривателство, а не за съучастие. Единият от братята сподели пред съда, че е станал очевидец на закононарушението.

" Тези, които ги водят очевидци или просто участвали, за нас те са участници в убийството. Аз, в случай че съм очевидец на такова нещо, първата ми работа е да се обадя в полицията и по-късно да се опитам да спра убийците ", съобщи Пенка Димитрова.

Напрежението в Цалапица не стихва макар полицейските рокади след убийството на Димитър. Причината е, че началникът на районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев не е дисциплинарно освободен от служба, а краткотрайно отхвърлен от поста.

Вчера заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е уверил фамилията, че интензивно се работи по изясняване на местонахождението на хипотетичния причинител Рангел Бизюрев. Той е напуснал страната с авансово закупен билет за Германия малко след изгубването на Димитър.

" Текат процесуално-следствени дейности, даже и да знаем нещо - нямаме право да изнасяме информация ", сподели още Пейчо Малинов, чичо на Димитър.

От Министерство на вътрешните работи са предложили на околните на убития юноша профилирана психическа помощ, а идната седмица ще бъдат извършени срещи на полицията в селото, с цел да се набележат ограничения за възстановяване на сигурността в района.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР