Убийството на Алена Щерк не е било планирано, основната версия

...
Убийството на Алена Щерк не е било планирано, основната версия
Коментари Харесай

Патологична ревност: Алена е подавала сигнали в МВР, убийството ѝ не е планирано

Убийството на Алена Щерк не е било планувано, главната версия остава патологична ревнивост на обвинения - някогашният другар на жертвата Виктор Спига. Около тази теза се сплотяват психолози и криминолози.

Българските управляващи са задействали процедурата за задържане на Виктор Спига. Прокуратурата желае той да бъде арестуван за 72 часа, само че това може да се случи единствено в случай че той бъде на територията на страната. В момента Спига се намира в Италия, където е арестуван. Ако той непринудено реши да се върне в България, процедурата ще бъде скъсена. Ако откаже обаче, се чака тя да продължи сред 60 и 90 дни, съобщи.
По време на задържането на Спига в Италия се появи информация, че мъжът е носил двуостър нож. Полицаите са разкрили ножа по време на акцията. Спига е оказал опозиция на полицията при задържането му. " Има открита ДНК от мъжки пол навътре в автомобила на жертвата. Установено е, че съответствува с ДНК профила, който е открит по персонални движимости на обвинения, употребени от него. Продължаваме следствието ", посочи представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

" Действията на причинителя са безредни, импулсивни. Той е бил в шокова обстановка ", счита криминалистът Ботьо Ботев. От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че Алена Шерк е подавала сигнали в полицията за упражнявано против нея принуждение. На 2 февруари в Трето районно управление (на МВР) е получен сигнал по телефона от 47-годишната жена. Тя е обяснила, че е притеснявана от някогашния си другар. Адресът е посетен от полицейски патрул, а мъжът е предизвестен.

На 11 февруари на телефон 112 е получено известие от Алена за скандал сред нея и някогашния ѝ другар. При визитата на адреса от екип на районното ръководство мъжът не е открит, не са открити данни за физическо принуждение. На 11 април в Седмо районно управление (на МВР) Алена Щерк декларира, че някогашният ѝ другар не е върнал в избрания период персоналния ѝ автомобил, който тя непринудено му е дала да употребява. По случая е формирана кореспонденция и материалите са изпратени в прокуратурата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР