Убиецът на деца, избягал от градовете през 90-те години на миналия век, е изправен пред нови обвинения в 2 убийства в Тексас

...
ОСТИН, Тексас (AP) — Мъж от Тексас, който е осъден
Коментари Харесай

ОСТИН, Тексас (AP) — Мъж от Тексас, който е осъден за убийството на 8-годишно момиче през 1980-те години и след това е избягал от няколко града след предсрочното му освобождаване от затвора е обвинен по две нови обвинения в убийство, включително едно, което може да доведе до смъртно наказание, съобщиха прокурорите в петък.

62-годишният Раул Меза младши беше арестуван по обвинения в убийство по-рано тази година при смъртта на неговия съквартирант през май и на една жена през 2019 г. Полицията в Остин каза по това време, че също разглежда 10 неразрешени случая, датиращи от 1996 г., които биха могли да бъдат свързани с Меза, въпреки че не са обявили някакви констатации.

Обвиненията, повдигнати от голямото жури на окръг Травис в четвъртък, включват едно обвинение за умишлено убийство при смъртта на Глория Лофтън, 65, която беше намерена в дома си. Голямото жури също обвини Меза по едно обвинение в убийство при смъртта на 80-годишния Джеси Фрага.

Адвокатът на Меза, Ръсел Хънт младши, не върна веднага телефонно съобщение в петък. От май Меза остава в затвора срещу гаранция от 1 милион долара.

Според съдебните регистри Меза се обадил в полицейското управление на Остин на 24 май и признал за едно от убийствата, когато детектив вдигнал телефона.< /p>

„Казвам се Раул Меза“, каза обаждащият се според клетвена декларация. „Мисля, че ме търсите.“

Десетилетия по-рано Меза предизвика шум в градовете в Тексас, където се опита да се установи, след като излежа около една трета от 30-годишната си присъда за изнасилване и убийство на 8 -годишната Кендра Пейдж. Той беше освободен условно предсрочно през 1993 г., като му се приписва излежано време и добро поведение.

След като протестиращите го прогониха от шест града, Меза директно се моли на обществеността.

„В моя Сърце, знам, че няма да нараня умишлено никого“, каза той по време на пресконференция през август 1993 г., на която описа себе си като новороден християнин, а не като заплаха за обществото.

Офицери в предградието на Остин Пфлугервил откриха тялото на Фрага на 20 май, докато правеха проверка на здравето, след като близките му не бяха чували няколко дни Лофтън беше удушен до смърт.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР