Uber наскоро обяви и оттеглянето си от Югоизточна Азия Сделката

...
Uber наскоро обяви и оттеглянето си от Югоизточна Азия Сделката
Коментари Харесай

Uber преговаря за сливането на бизнеса си в Индия с Ola

Uber неотдавна разгласи и отдръпването си от Югоизточна Азия

Сделката би понижила доста наличието на Uber в Азия. Още по тематиката
Uber продава бизнеса си в Югоизточна Азия на Grab

Американската група придобива 27.5% в Grab в подмяна и на интервенциите на UberEats в района
28 мар 2018
Magna и Lyft стартират разработка на технология за самостоятелни коли

Чрез партньорството си двете компании ще се наредят измежду водачите в промишлеността
19 мар 2018
Uber уголемява услугата си за доставка на храна до още над 100 града

UberEats ще бъде едно от главните посоки за агресия на компанията
14 мар 2018
Uber усилва вложенията си в Югоизточна Азия

Американската компания за транспортни услуги вижда огромен капацитет в района макар наличието на съществени съперници
27 фев 2018 Американската компания за споделени пътувания Uber договаря за сливането на бизнеса си в Индия с локалния съперник Ola, написа Financial Times. Най-големият вложител в Uber – японският софтуерен конгломерат SoftBank, оказва напън на американската група, с цел да се отдръпна от Азия и да се концентрира върху основни западни пазари. Преди дни Uber удостовери продажбата на бизнеса си в Югоизточна Азия на основания в Сингапур стартъп Grab.

Натиск от SoftBank

Uber и Ola, която също е финансирана от SoftBank, са провели няколко срещи през последните месеци по отношение на евентуалното обединение, настояват осведомени с договарянията. Според тях диалозите са в начален стадий, само че до съглашение ще се стигне до месеци.

Uber и Ola се конкурират в Индия от 2013 година През финансовата 2016 година, за когато са последните оповестени резултати, Ola регистрира загуба преди данъчно облагане от 355 млн. $ при доходи от 116 млн. $. SoftBank упорства да се стигне до договорка от декември, когато стана най-големият вложител в американската компания.

Райев Мисра, шеф в SoftBank, разяснява през януари, че Uber ще усъвършенства финансовите си резултати, в случай че се концентрира върху пазарите в Европа и Съединени американски щати. Сделката би имала подобен резултат като тази с Grab, считат анализатори. По този метод това ще способства за края на засилената конкуренция в Индия сред две от фирмите, които са финансирани от SoftBank.

Вариантите

Все отново остава въпросът кой ще управлява новата компания. Представител на Ola, който пожела да резервира анонимност, разяснява, че е по-вероятно договорката да планува придобиването на интервенциите на Uber от индийската група поради високия ѝ пазарен дял. На база на свалянията на мобилните приложения на двете групи консултантската компания Kalagato пресмята, че Ola управлява 56.2% от индийския пазар за споделени пътувания до декември 2017 година, до момента в който делът на Uber e 39.6%. Ola оперира в 110 индийски града, до момента в който услугите на Uber са налични в 31 все още.

Освен от Югоизточна Азия Uber се е оттегляла от Китай и Русия, откакто подписва покупко-продажби с локалните съперници Didi Chuxing и Yandex.Taxi. Въпреки това представител на Uber, който пожела да резервира анонимност, съобщи, че групата не възнамерява да придобива миноритарен дял при обединение с съперник.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР