Убеден съм, че тази коалиция, това партньорство ще бъде най-успешното

...
Убеден съм, че тази коалиция, това партньорство ще бъде най-успешното
Коментари Харесай

Али Ахмети: В последните 100 дни коалицията ще има албански премиер

Убеден съм, че тази коалиция, това партньорство ще бъде най-успешното за още четири години, съобщи ръководителят на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) след днешната среща с водача на СДСМ, на която беше реализирано съглашение за парламентарно болшинство и държавна коалиция.
„ Идеята беше за доближаване, обръщение към албанците да поемат отговорност за обща страна. Трябва да призная на Заев неговата храброст и поздравявам, че в последните 100 дни на това държавно управление ще има албански министър-председател “, сподели Ахмети и добави, че концепцията е да се приближат жителите и общностите, а не да се разделят.
 Заев: Постигнахме съглашение с ДСИ, ДПА също влиза в държавната коалиция Заев: Постигнахме съглашение с ДСИ, ДПА също влиза в държавната коалиция
Лидерът на СДСМ Зоран Заев разгласи през днешния ден, че е реализирано съглашение за образуване на парламентарно болшинство, съставяне на ново правит...
Ахмети изрази убеденост, че днешното решение ще бъде приветствано от всички жители на районен съд Македония, само че и от нейните сътрудници от интернационалната общественост, които оказват помощ на Скопие по пътя към и Европейски Съюз.
Коалиционното държавно управление на районен съд Македония ще бъде образувано въз основа на резултатите от извършените на 15 юли предварителни парламентарни избори. На тях СДСМ на някогашния министър председател Зоран Заев завоюва 46 места, главният му конкурент ВМРО-ДПМНЕ ще има 44 депутати. Останалите депутатски мандати – до 120 - се разпределят сред ДСИ с 15, Алианс за албанците и Алтернатива 12, Левицата има двама и ДПА – един.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР