Убеден съм, че нито един от наградените няма нужда от

...
Убеден съм, че нито един от наградените няма нужда от
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Хората, които помагат на Украйна, първи отидоха да помагат в Карловско

Убеден съм, че нито един от наградените няма потребност от тази премия. Но българското общество, всички ние, имаме потребност тези образци да бъдат огласени, с цел да е ясно, че ние произвеждаме освен отрицателни вести ежедневно, от време на време и няколко пъти дневно, а че в България има хора, които безшумно, анонимно, без да подвигат звук към себе си, оказват помощ.
Същите тези хора, които помагаха на Украйна, се втурнаха първи да оказват помощ на потърпевшите от наводненията в Карловско преди две седмици.

Това сподели пред публицисти президентът Петър Стоянов (1997-2002), който връчи първата по рода си премия за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Почти незабавно след експанзията на Русия в Украйна при мен пристигнаха няколко души, които ме помолиха да бъда част и даже да оглавя тази самодейност ", показа Петър Стоянов.

Той акцентира, че през последните 20 години е отказвал да се включи в каквито и да е начинания, само че на тази не е могъл да откаже. " Направих го със ужасно наслаждение. От първия ден до момента се веселя, че съм част от самодейността, тъй като тя ми даде персонално на мен ужасно доста ", съобщи Стоянов.

Той изясни, че се е срещнал с съвсем всички случаи на доброволчество и това, което е усетил, е, че положителното въобще не е изчезнало от българина, че би трябвало да му се даде независимост да излети нагоре, да откри шир. " И всички тези хора откриха тази независимост, помагайки на украинските бежанци. Защото има ли нещо по-благородно от това да окажеш помощ и то на бежанци, най-вече майки с деца ", акцентира Стоянов.

По думите му събитие като вчерашното не трябва да остава в периферията на новините. " От заран до вечер ще говорите за обединения, за сформиране на ново държавно управление... Но повярвайте ми, без тази топлина, която си излъчва от тези хора, ние няма да стигнем надалеч ", безапелационен е той.

Петър Стоянов връчи премията за гражданска героизъм и човешка добрина на Олена Коцева.

По време на церемонията в Нов български университет/НБУ/ наградени бяха Манол Пейков, Фондация " Открито сърце " на Татяна Кристи, Кампания " Подкрепи украинските студенти ", Иван Калчев-Глиги, както и други фондации, публицисти и доброволци
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР