Убеден съм, че ентусиазмът на хората няма да се охлади,

...
Убеден съм, че ентусиазмът на хората няма да се охлади,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Пазят се вторите дози за всички ваксинирани

Убеден съм, че ентусиазмът на хората няма да се охлади, колкото по-рано човек се имунизира, толкоз по-добре, с цел да достигнем групов имунитет. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Държавата няма да се откаже от правилата имунизацията да бъде безвъзмездна и доброволна, добави Кунчев.

При постигане на 1-2 млн. имунизирани българи няма да се стига до огромни бройки новозаразени и препълване на лечебните заведения, сподели Кунчев.

Доц. Кунчев увери, че се пазят вторите дози за всички имунизирани. Пази се първа и втора доза за изборната администрация - към 90 000 души.

По думите му никой с една доза не може да е сигурен, че е предпазен. Не можем да излезем от характерността на продукта, няма по какъв начин да не го следваме. Поели сме ангажимент към хората, че ще осигурим тези две дози и ние ще го създадем.

Зависим от доставките, с цел да възстановим " зелените коридори ", в случай че компаниите извършват прецизно договорите, доста бързо можем да ги възстановим, увери Кунчев.

На по-късен стадий ще има опция за избор на ваксина, сподели държавният здравен контрольор.

Сертификатът за имунизиране не е дискриминация, това дава опция на хората да минават по-бързо през гранични пунктове, тъй като са защитили себе си и останалите. Това е позитивна дискриминация, няма да е страната тази, която ще поставя бариери. И да не го направи България, други страни го създадат - Гърция, Турция, Хърватия, сподели Кунчев.

Заведенията е можело да бъдат отворени и на по-ранен стадий, тъй като е значимо по какъв начин те работят, по какъв начин се съблюдават ограниченията, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР