U.S. militaryСАЩ не подкрепят прехвърлянето на бойни самолети в Украйна.

...
U.S. militaryСАЩ не подкрепят прехвърлянето на бойни самолети в Украйна.
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна ПВО вместо полските МиГ-29

U.S. military

Съединени американски щати не поддържат прехвърлянето на бойни самолети в Украйна. Вместо това Пентагонът е подготвен да даде на страната системи за противовъздушна защита за отбрана от Русия.

Това съобщи в сряда представителят на Пентагона Джон Кърби, заяви Си Ен Ен.

Съединени американски щати считат, че прехвърлянето на МиГ-29 в Украйна може да бъде сбъркано с ескалация и може да докара до сериозна реакция от страна на Русия.

Така министърът на защитата Лойд Остин сподели на министъра на защитата на Полша, че Съединените щати не поддържат прехвърлянето на МиГ-29 на украинските военновъздушни сили " сега ", като ги трансферират в Украйна от Полша с следващо попълване на полската бойна авиация от Съединените щати.

" Той акцентира, че ние не поддържаме прехвърлянето на спомагателни бойни самолети към украинските военновъздушни сили сега и затова не желаеме да ги виждаме в наше предписание ", сподели Кърби.

Остин и министърът на защитата на Полша разговаряха по телефона, откакто Пентагонът разгласява обществено изказване нощес, в което съобщи, че не приема полското предложение за прекачване на МиГ-29 в американска военна база в Германия.

Идеята, изложена от Полша, е прекомерно рискована, сподели Кърби в изказване в четвъртък, защото Съединени американски щати и НАТО се стремят да избегнат директен спор сред Алианса и Русия.

" Разузнавателната общественост оцени, че прехвърлянето на МиГ-29 в Украйна може да бъде сбъркано с ескалация и може да докара до огромен съветски отговор, който може да усили вероятността от военна ескалация с НАТО ", сподели Кърби.

Съединени американски щати също по този начин имат вяра, че " най-хубавият метод " за поддръжка на Украйна е " да дават оръжията и системите, от които се нуждаят най-вече за отбиване на съветската експанзия ", по-специално " противотанкова и противовъздушна защита ", сподели Кърби.

Припомняме, на 8 март стана известно за готовността на полското държавно управление да трансферира разполагаем на Съединените американски щати всички свои изтребители МиГ-29, които Украйна изиска.

В същото време Полша прикани Съединени американски щати да ѝ дават самолети втора ръка с подобаващи оперативни благоприятни условия като сурогат.

В изказването се споделя още, че полското държавно управление предизвиква други съдружници от НАТО, които са въоръжени със самолети МиГ-29, да създадат същото.

Във видеоразговор с американски законодатели през уикенда украинският президент Володимир Зеленски насочи " обезверена " молба към Съединените щати да оказват помощ на Киев да получи повече бойни самолети за битка с съветските сили и да резервира контрола над въздушното си пространство.

Първоначално Съединени американски щати показаха податливост да поддържат настояването, според което Полша ще изпрати изтребители от руско време на Украйна и в подмяна ще получи изтребители F-16 от Съединените щати.

Англия също съобщи, че ще поддържа Полша, в случай че реши да даде изтребители на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР