У крайна може да бъде провокирана от Русия чрез преднамерено

...
У крайна може да бъде провокирана от Русия чрез преднамерено
Коментари Харесай

Украйна очаква руска агресия, американски кораби в Черно море

У последна може да бъде предизвикана от Русия посредством предумишлено изостряне на ситуацията в региона на спора в Донбас, предизвести през днешния ден украинският министър на защитата Андрий Таран, представен от Ройтерс.

Таран допусна, че обвиняванията на Русия, че правата на рускоговорящите в Украйна се нарушават, може да са претекст за обновяване на експанзията. "В същото време би трябвало да бъде маркирано, че усилването на въоръжената експанзия на Руската федерация против Украйна е допустимо единствено със надлежно политическо решение на най-високото ниво в Кремъл ", акцентира той.

Наскоро Украйна би паника за скупчване на съветски войски покрай нейната граница и поради увеличението на насилието по линията на прикосновение сред държавните сили и проруските сепаратисти в източната част на страната. Русия отхвърля да заплашва Украйна, само че споделя, че военните й елементи ще останат в региона на двустранната граница, до момента в който тя реши, че е належащо.

В четвъртък Дмитрий Козак, почитан представител на Кремъл, съобщи, че Русия може да бъде принудена да отбрани своите жители в Източна Украйна, според от развиването на обстановката там, напомня Ройтерс.

"Кремъл се опасява, че в Украйна може още веднъж да се развихри революция, а в случай че революция, пълномащабни военни дейности още веднъж избухнат до нашите граници, това би заплашило сигурността на Руската федерация ", съобщи в петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Продължаващото изостряне на напрежението е напълно невиждано ", сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР