Тютюнопушенето в жегата е особено вредно поради повишения токсичен ефект,

...
Тютюнопушенето в жегата е особено вредно поради повишения токсичен ефект,
Коментари Харесай

Защо пушенето е особено опасно в жегите

Тютюнопушенето в жегата е изключително нездравословно заради покачвания отровен резултат, сподели пред РИА Новости Евгений Брун, основен нарколог в министерството на опазването на здравето, съобщи БГНЕС.

" Пушенето е нездравословно когато и да е на денонощието, когато и да е на годината. Но в жегата пушенето е изключително нездравословно и това се дължи на обстоятелството, че когато е доста горещо има огромно натоварване на сърдечно-съдовата и дихателната системи. Това прави още по-токсичен резултатът на елементарните и електронни цигари. И като цяло вредата за тялото на пушачите в жегата се усилва. Основният рисков фактор от тютюнопушенето са сърдечно-съдовите нарушавания. А главният контингент от хората, които се разболяват са изумените от токсичните резултати на тютюна ", сподели Брун.
 Тези привички покачват неприятния холестерол Тези привички покачват неприятния холестерол
Най-бързият и най-ефективен метод за нормализиране на равнищата на холестерола е посредством промяна в метода на живот. Абсолютно неправилно е общ...

Според него, когато самото тяло изпитва хипоксия, нуждата от консумация на психоактивни субстанции понижава. Независимо от това „ закоравелите пушачи “ не виждат това и пушат с интензивността, на която са привикнали, а рисковете за здравето им порастват.

" В резултат на това може да получат пристъп и хипоксия на мозъка в горещите летни дни. Цигарите предизвикват конвулсия на мозъчните съдове и това дружно с топлината и дехидратацията може да докара до припадъци или прединсултни положения. Никотинът е сърдечно-съдова отрова и в жегата ускорява патологичния си резултат ", предизвести лекарят.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР