Тялото на загиналия в Сирия руски пилот Роман Филипов беше

...
Тялото на загиналия в Сирия руски пилот Роман Филипов беше
Коментари Харесай

Върнаха в русия тялото на загиналия летец, удостоиха го посмъртно с орден

Тялото на починалия в Сирия съветски водач Роман Филипов беше върнато в родината му, оповестиха от съветското Министерство на защитата.

Той почина, откакто самолетът му Су-25 бе свален в провинция Идлиб, след което той се самоуби с граната, с цел да не бъде хванат от терориристите, противопоставящи се на Башар Асад, поели отговорност за нападението

" Руското военно разузнаване взаимно с турските сътрудници върна в Руската федерация тялото на героичен починалия на 3 февруари в Сирия водач майор Роман Филипов. Церемонията по погребението му с военни почести по избор на фамилията и родителите на съветския авиатор ще се състои на 8 февруари във Воронеж ", оповестиха от военното министерство.

Междувременно майор Роман Филипов бе почетен посмъртно със званието " Герой на Руската федерация ". Указът е подписан персонално от президента Владимир Путин.

" За подвиг, геройство и смелост, проявени при осъществяване на воинския дълг, отнемам звание Герой на Руската федерация на майор Роман Николаевич Филипов (посмъртно) ", написа в указа на президента.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР