Тялото на всеки човек се нуждае от малко количество храна,

...
Тялото на всеки човек се нуждае от малко количество храна,
Коментари Харесай

5 прости съвета, с които да сложим край на преяждането

Тялото на всеки човек се нуждае от малко количество храна, с цел да се засити и да действа обикновено. Навикът да се похапват постоянно и доста нездравословни храни е този, който ни пречи, с цел да реализираме бленуваната форма. Ето няколко хитрости, които могат да оказват помощ в борбата с преяждането.
Да се доверим на скалата на глада
Давали ли сте си сметка, какво в действителност значи да си гладен? Има избрана канара, която може да помогне в разпознаването на физическите сигнали, които демонстрират същинската потребност от храна.
Силен апетит – е това неприятно възприятие на “празнота ”, към което се прибавя леко главоболие и раздразнителност,  породени от ниските равнища на кръвна захар в организма. Глад – в главите ви се върти мисълта за идващото хранене. Ако не заредите батериите с нещо вкусно в идващия час, гладът може да премине в мощен апетит. Умерен апетит – това “ръмжене ” на корема припомня, че е време да сложите завършек на това неприятно възприятие. Точно в този момент е момента да хапнете нещо, тъй като не рискувате да преядете. Ситост – Не сте нито гладни, нито преяли. Усещате успокоение и удовлетворение. Идеалното положение. Леко преяждане – в случай че към момента се храните, то това се дължи на инерцията, не на същински апетит. Коремът ви стартира да се подува, а храната към този момент не е толкоз вкусна. Спрете с похапването. Сега! Преяждане – Коремът ви е претъпкан, тежко ви е и даже имате леки стомашни киселини. “Презареждане ” на 4 часа
Ако не можете да прецените, по кое време би трябвало да се храните се доверете на тялото си. А то има потребност от нова сила на към 4-5 часа след всяко пълноценно похапване. Ако държите организма си гладен прекомерно дълго, увеличавате риска от консумирането на нездравословна храна, единствено с цел да укротите глада си. Редовното хранене поддържа кръвната захар и силата ни постоянни, което пък ни разрешава да избираме рационално потребни храни, които няма да навредят на тежестта ни. Така че, в случай че усетите апетит, просто изяжте един плод или шепа ядки.
 Ядете месо - можете да живеете по-дълго, в случай че имате по-разнообразно хранене Ядете месо - можете да живеете по-дълго, в случай че имате по-разнообразно хранене
При вярно хранене хората, които ядат месо, живеят по-дълго от вегетарианците, показа диетологът Ина Кононенко, претендент на медицинс...
Винаги закусвайте
Храненето заран е от изключителна значимост, сочи проучване оповестено в “British Journal ”. Закуската би трябвало да е богата на белтъчини, въглехидрати и мазнини. Това е най-сигурния метод, човек да употребява по-малко храна в остатъка от деня. Знак, че утринното хранене не е пълноценно, е фактът, че чувствате апетит още преди обед. За закуска можете да изберете кисело мляко с плодове. Ако пък нямате вкус рано заран, заложете на късната закуска към 9:00- 10:00 часа. Добре е да си подготвите нещо от у дома, с цел да не се изкушите с вреден снакс в офиса.
Приемайте повече храни, богати на вода
Плодовете и зеленчуците богати на вода могат да ви оказват помощ да се почувствате сити по -бързо и за по-дълго време. За да не преяждате и да не качвате килограми, би трябвало да си осигурите най-малко 25 грама фибри дневно. Ябълките и морковите са отличен метод да го извършите, а и са комфортни за междинно хранене, което ще предотврати по-късно преяждане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР