Тялото на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални беше предадено

...
Тялото на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални беше предадено
Коментари Харесай

Тялото на Навални е предадено на майка му

Тялото на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални беше предадено на майка му, повече от седмица след гибелта му в арктическа затворническа колония, разгласи неговата говорителка.


Навални, най-яркият критик на президента Владимир Путин, умря на 16 февруари в един от най-строгите затвори в Русия в Северен Сибир, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания, считани за политическо отмъщение за неговата съпротива.

„ Тялото на Алексей беше предадено на майка му. Много благодаря на всички, които желаеха това с нас “, написа говорителката Кира Ярмиш в мрежата X.

През миналата седмица съветските управляващи отхвърлиха да дадат на Людмила Навална тялото на сина й, откакто тя пътува до град Салехард в Ямало-Ненецкия район, който е най-близкото обитаемо място до затворническата колония, където умря Навални. Екипът на Навални съобщи в петък, че е завел дело за приемане на тялото, потвърждавайки, че локалните следователи са заплашили да го погребат на територията на пандиза, в случай че майка му не се съгласи на " скрито " заравяне.

Ярмиш сподели, че проектите за погребението към момента са неразбираеми. " Людмила Ивановна към момента е в Салехард. Погребението към момента следва. Не знаем дали управляващите ще се намесят да го извършат по този начин, както фамилията желае и както Алексей заслужава ", сподели тя.

Неговият екип сподели по-рано, че Кремъл се пробва да блокира обществено заравяне, което може да се трансформира в проява на поддръжка за придвижването на Навални и неговото опълчване на Путин. Руският водач, който в никакъв случай не е произнасял името на Навални обществено, не е коментирал гибелта на най-гласовия си критик. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР