Тялото на мъж беше извадено от придошла река в Югозападна

...
Тялото на мъж беше извадено от придошла река в Югозападна
Коментари Харесай

Най-малко един загинал при наводнения в Сърбия

Тялото на мъж беше извадено от придошла река в Югозападна Сърбия и спасители търсят различен мъж , заяви държавната телевизия в петък, до момента в който придощлите води заляха домове и аграрни земи в няколко страни от Западните Балкани.

Наводненията тази седмица в Сърбия, Босна, Черна гора, Албания и Косово бяха провокирани от значителни превалявания и извънредно топло време за сезона. Температурите паднаха в доста региони в петък, като дъждът мина в сняг .

Проливните дъждове бяха нетипични за зимните месеци. Те причниха преливането на доста дребни реки и потоци в района, наводнявайки близките региони и принуждавайки голям брой хора да изоставен домовете си.

В седем общини и градове в Югозападна и Южна Сърбия  бе оповестено изключително състояние. В южния град Рашка управляващите затвориха дневни центрове за деца и учебни заведения.

Тяло на мъж бе извадено в град Нови пазар, Югозападна Сърбия, където двама мъже бяха отнесени от придошлите води на река Рашка в четвъртък. Властите оповестиха, че равнищата на реките са спаднали в петък.

Обилните превалявания също провокираха свлачища, които прекъснаха пътища и железопътна линия, свързваща Сърбия със прилежаща Черна гора . Пътниците се постанова да бъдат трансферирани на рейсове за една част от маршрута им.

Наводнения имаше и в елементи от Косово , където река Ибър и други по-малки реки и потоци преляха, застрашавайки домове и прекъсвайки локалните пътища. Някои региони в Косово и Южна Сърбия също останаха без питейна вода.

Босненските управляващи споделиха, че след няколко дни на предизвестия за наводнения, те чакат обстановката да се успокои, защото дъждовете бяха сменени от снеговалеж в петък. З а първи път тази зима сняг покри столиците на Сърбия и Босна и Херцеговина - Белград и Сараево.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР