Тялото на бившия премиер на Япония Шиндзо Абе беше върнато

...
Тялото на бившия премиер на Япония Шиндзо Абе беше върнато
Коментари Харесай

Тялото на бившия премиер на Япония пристига в Токио

Тялото на някогашния министър председател на Япония Шиндзо Абе беше върнато в Токио в събота, откакто той беше смъртоносно прострелян по време на предизборна тирада в Западна Япония ден по-рано, заяви apnews.

Абе беше атакуван в град Нара и превозен с хеликоптер до локална болница, само че умря от загуба на кръв макар незабавното лекуване, включващо солидни кръвопреливания. Полицията арестува нападателя, някогашен член на японския флот, на мястото на престъплението по съмнение за ликвидиране. Полицията конфискува самоделния револвер, който е употребявал, а няколко други бяха открити по-късно в жилището му.

Нападателят, Тецуя Ямагами, сподели на следователите, че е възнамерявал стрелбата, тъй като е повярвал на клюки, че Абе е обвързван с организация, която той недоволства, съгласно полицията. Японските медии оповестиха, че мъжът е развил ненавист към религиозна група, на която майка му е била отдадена. Докладите не прецизират групата.

Черна катафалка, носеща тялото на Абе и съпроводена от брачната половинка му Акие, дойде в дома му в влиятелния жилищен регион на Токио Шибуя, където доста опечалени чакаха и наведоха глави, до момента в който транспортното средство минаваше.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР