Тялото е нашият дом, начинът да съществуваме в света. Какво

...
Тялото е нашият дом, начинът да съществуваме в света. Какво
Коментари Харесай

Популярната мания, която пренебрегваме: Ужасът да живееш с покрескофобия

Тялото е нашият дом, методът да съществуваме в света. Какво се случва, когато се трансформира в място, което ни кара да се усещаме неловко, което не одобряваме и желаеме да променим? Покрескофобията е несъизмерим боязън от наддаване на тегло.

Тогава хубавото тялото, вместо да бъде „ средство “ за бягане, развлечение, осъществяване на приятни действия и свързване с другите, се трансформира в „ единствената цел “ на живота.

Прекаленото вглъбяване върху тялото може да докара до конфликти и разстройства. Става въпрос за ирационалния боязън от напълняване и това може да предизвика реакция на тревога.

Като всяка уплаха, тя може да съществува взаимно с други разстройства. Може да докара до хранително разстройство или меланхолия.

Някои от признаците, които могат да демонстрират съществуването на покрескофобия, са следните:

    • Обсебен надзор върху количеството храна и калориите, които се одобряват. Страдащите могат да се претеглят няколко пъти дневно и даже да водят обстоен запис на измерванията.
    • Избягване на събития, които включват събиране за хранене. В случаите, когато одобряват поканата, някои хора са склонни да носят лична храна, с цел да избегнат „ преяждането “.
    • След като ядат храна, някои хора се занимават с упражнения, с цел да изгорят калории.
    • Човекът прекарва доста време (а в някои случаи харчи огромни суми пари) в управление на храненето, лекувания за намаляване и интервенции.

Както можем да предположим, на хората с покрескофобия не им е по никакъв начин елементарно, защото те взимат решения към своя боязън и се управляват от него. Следователно има утежняване на тяхното качество на живот, на техните връзки и на техните благоприятни условия.
Някои от рекомендациите, които могат да бъдат взети под внимание, са следните:

1. Поставете под подозрение визиите, които имате за здравето и заболяването и за „ съвършените тела “

Например, може би приемате слабостта като синоним на здраве. Да си слаб значи да си здрав, само че не забравяйте, че здравето е обвързвано и с благосъстоянието, с страстите, с провеждането на медицински прегледи и така нататък

2. Позволете си да се насладите на живота

Без значение какъв размер сте, имате също толкоз право да се насладите на деня на открито по къси панталони, колкото всички останали. Може да не ви харесва концепцията да го извършите, само че е значимо да преодолеете този боязън. Постепенно можете да опитате да излезете на балкона по къси панталони, с цел да се запознаете със обстановката и страстите, които това поражда у вас.

Или можете също да практикувате посредством въображението си. По този метод излагането на “опасното събитие “ ще ви помогне да се справите с този боязън, който съществува в главата ви.

3. Поискайте професионална помощ

Зад страха от напълняване може да има други аргументи, които подхранват казуса. С подобаващата помощ на експерт ще можете да разгадаете на какво се дължи това безпокойствие. Познаването на себе си, самоуважаването и залагането върху развиването на здравословно самочувствие са част от нещата, които ви доведат до себеприемане и благоденствие.

Още от създателя: 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР