Тя винаги е леко тъжна - заради изминалото лято, заради

...
Тя винаги е леко тъжна - заради изминалото лято, заради
Коментари Харесай

Печени кестени срещу есенната умора

Тя постоянно е леко тъжна - поради миналото лято, поради събраните страсти и мемоари и поради последните " танци " на листопадите.
Есента. Пак тя е и по този начин плодородна в картините, които рисува и вкусотиите, които поставя на нашата софра. А кестените са едни от най-големите гастрономически изкушения, които ни предлага.

Невероятно е, само че кестените имат високо наличие на витамин C, съвсем колкото в лимона, също така съдържат витамините B2, B1 и A. Затова, не пропускайте да си хапнете в този момент, когато имунната ви система е отслабнала. Вярно е, че са калорични (248 калории на 100 грама), само че за сметка на това са небогати на мазнини (за разлика от множеството ядки).

Кестените съдържат куп минерали, чиято липса ни кара да се усещаме изтощени и отпаднали - калий, фосфор, магнезий, калций, натрий, желязо както и микроелементите мед, флуор, силиции. В тях се съдържа съществено количество лецитин, който е значим за паметта, защищава от сърдечно-съдови заболявания, улеснява метаболизма и работи противо-стресово.

Накратко: с изключение на вкусни, кестените са извънредно потребни!
Хапвайте ги:, приготвени на супи, ястия, сладкиши – по този начин както ви харесват.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР